Duidelijke uitleg

Culturele informatie digitaal toegankelijk

Het publiek verwacht steeds vaker dat erfgoedinformatie ook beschikbaar is op het web. En dit publiek kiest daarbij zelf de wijze waarop het deze informatie benut. Als een erfgoedinstelling daar goed op inspeelt, kan zowel een breed als een smal publiek worden bereikt en zal de informatie op een verrassende manier worden gebruikt.

Hulp van een specialist

Om informatiesystemen te ontwikkelen die nodig zijn om dit te bereiken, hebben erfgoedinstellingen behoefte aan iemand met affiniteit met erfgoed, een opleiding in informatica èn ervaring met ICT bij erfgoedinstellingen. In deze behoefte kan ik voorzien.

Verhelderend

Automatisering is een complex samenspel van organisatie, taken en techniek. Een belangrijke doelstelling van mijn bijdrage aan een project is daarom een goed begrip van de gezamenlijk gevonden oplossing bij alle betrokkenen. Natuurlijk in de vorm van een duidelijke rapportage van de analyses en specificaties, maar ook in de vorm van veel mondelinge toelichting. De meeste mensen ervaren mijn bijdrage als heel verhelderend.